29 okt Het Albert Schweitzer ziekenhuis – FaceTalk integratie met het HiX EPD

De afdeling Interne Geneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat als eerste starten met FaceTalk videoconsulten. Patiënten hoeven niet langer meer naar het ziekenhuis te komen en krijgen de mogelijkheid om het vervolgconsult via video te houden.

Om videoconsulten zo makkelijk mogelijk te maken voor de artsen en assistenten is er een agendakoppeling gemaakt met het HiX EPD van het Albert Schweitzer ziekenhuis. De assistent plant in de HiX agenda van de arts een FaceTalk videoconsult waarbij de arts op het moment van de afspraak alleen maar het videoconsult hoeft te starten in FaceTalk. Assistenten en artsen hoeven geen aparte agenda’s bij te houden maar plannen voortaan alle afspraken vanuit het HiX EPD.

Voor het succes van het videoconsulten is het belangrijk dat de techniek werkt en het is essentieel dat de assistenten en artsen kennis hebben van het nieuwe proces met FaceTalk. Alle betrokken medewerkers krijgen kennissessies en een korte handleiding aangeboden zodat ze op de hoogte zijn van de werking van FaceTalk. Patiënten kunnen hun vragen stellen aan de assistenten en ontvangen brochures zodat zij zich op het videoconsult kunnen voorbereiden en zij kunnen gebruik maken van de FaceTalk helpdesk.