24 jul Fysiosoft – digitale beweegoplossingen binnen de zorg en sport sector

Nathan Traas is mede eigenaar van Fysiosoft en maakt digitale beweegoplossingen binnen de zorg en sport sector. Fytek is een webapplicatie waardoor fysiotherapeuten huiswerkoefeningen mee kunnen geven aan hun patiënten. Sinds 2013 zijn we hiermee op de markt en zijn er meer dan 200.000 patiënten die hier al gebruik van hebben gemaakt. 

Wat is de reden dat jullie over zijn gegaan op videobellen?
Voordat de Corona uitbraak was hadden we al gesprekken met Qconferencing om te kijken of wij hiermee een partner konden vinden om online fysiotherapie consulten mogelijk te maken. De corona lockdown heeft dit alles in een stroomversnelling gezet en hebben we in een zeer korte tijd in goede samenwerking de koppeling tussen Fytek en FaceTalk opgezet.  

Voor welke doelgroep wordt FaceTalk ingezet?
Therapeuten die online consulten willen uitvoeren en hierdoor hun cliënten op afstand kunnen behandelen. De cliënten is 
een veelzijdige groep van ouderen tot jong volwassenen en alles daar tussen in.  

Hoe wordt het videobellen tot nu toe ervaren? 
We zagen zeker in het begin dat we onze therapeuten daar enorm mee geholpen hebben om het contact met de cliënten te behouden en ze van de uiterste noodzakelijke zorg te kunnen voorzien.  

Het was soms even zoeken maar de meeste reacties waren positief. Zowel van de therapeut als de klant, zeker ook de mogelijkheid om meerdere cliënten in 1 groep te zetten werd erg op prijs gesteld.  
Hierdoor konden groeps therapieën gewoon door gaan.  

Wat is voor jullie de toegevoegde waarde van videobellen?
Wij kunnen onze dienstverlening uitbreiden en daarmee onze klanten blijven bedienen van het meest uitgebreide systeem wat er op dit moment is.  

Welk advies zou u andere organisaties mee willen geven die overwegen om te gaan beeldbellen?
Bekijk goed welke doelgroep je wilt bedienen, en welke apparatuur laptop/tablet of telefoon. En zorg dat je kijkt of beeldbellen hier goed bij aansluit. 
Voor ons was het groepsbellen en het delen van je scherm een belangrijke extra feature zeker ook omdat de verzekeraars zeggen dat het delen van je scherm een noodzakelijk item is om te kunnen vergoeden.